zaterdag, november 29, 2008

Het Laatste Uur 013 - De Hond

't Is elke week hetzelfde met dat Laatste Uur. Op het eind van het programma ligt er telkens weer een stapel niet gedraaide platen, wegens tijd tekort. Hieronder wat aanvullingen.

Your Dog - The J's with Jamie

De opener van Het Laatste Uur. Dit is de onverknipte versie. The J's waren een studiogroepje dat reclameboodschappen inzong. Maar dat liep zo lekker dat ze drie LP's lang bij elkaar bleven.



Black Eyed Dog - Nick Drake

Kiekenvel. Je hoeft niet met kettingen te rammelen of een doodskopmasker op te zetten of BOE! te roepen om een morbiede sfeer op te roepen. Onbegrijpelijk van mezelf dat dit niet in het reguliere radioprogramma is geraakt.



Ik ben mijn lieve hondje kwijt - Bert & Ernie

Ik vond dat ik moest kiezen. Ofwel Bert & Ernie, ofwel Wim Sonnevelt met "Het hondje van Dirkie". Ben niet helemaal zeker of ik juist heb gekozen.



How come my dog don't bark (when you come around) - Dr. John

Ik moet opletten, of Dr. John zit elke week in het programma. Dat is de enige reden waarom How come er niet bij is, zondagavond.



How come my bull dog don't bark - Howard Tate

Ik heb even met het idee gespeeld om dit te draaien in de plaats van Dr. John. Zelfde thema, andere melodie. En nét iets minder straf.



How much is that doggie in the window - Patti Page

Trouwe luisteraars van Het Laatste Uur weten dat we niet vies zijn van kitsch en camp. Had ik twee uur ter beschikking...



If dogs run free - Bob Dylan

Ik heb een raar parcours gelopen voor ik Dylan leerde waarderen. If dogs run free was een van de nummers die me over de streep trokken. Amateuropname, maar ik vond niks anders.



Ik luister te weinig naar teksten. Pas naar aanleiding van dit Laatste Uur heb ik de zin "Move over little dog cause the big dog's moving in" gehoord in "Move it on over" van Hank Williams. Dat lied is desalniettemin niet in het programma geraakt. Hellhound on my trail van Robert Johnson ook al niet. Schande.



Hound Dog - Willie Mae "Big Mama" Thornton

Dit is Willie Mae Thornton die voor de allerlaatste keer Hound Dog zingt, twee maanden voor haar dood in 1984, nog geen zestig jaar oud. Ze is dan al lang geen "Big Mama" meer, maar uitgeteerd en moe. De lever, meneer. De drank.



En 1952, ter vergelijking:



Volgende week is het thema van Het Laatste Uur: Ik was 14. Van welke muziek hield u toen u 14 was? Zelf twijfelde ik tussen het Oinkbeest en Yes. Het programma over De Hond loopt zondag 30/11 tussen 23 en 24 uur, en er is ook de podcast.

Labels:

8 Comments:

Blogger Geert Simonis said...

Ik denk niet dat er zoiets bestaat als teveel Dr. John. He's a funky mother.

29 november, 2008 23:49  
Anonymous Anoniem said...

Hoe saai kon je een blog maken?

01 december, 2008 00:30  
Blogger koen fillet said...

@Anoniem. Saai is the new sexy!
En nu: van mijn erf, gij.

01 december, 2008 08:01  
Anonymous Anoniem said...

dogs of war ,pink floyd.
niet ingediend?

01 december, 2008 09:26  
Blogger koen fillet said...

@andere Anoniem. Dogs of War niet ingediend, inderdaad. Maar liedjes over honden oplijsten is niet moeilijk, er zijn er tientallen. Het gaat erom welk verhaaltje er als indiener bij verzint.

01 december, 2008 09:38  
Anonymous Anoniem said...

En jammergenoeg had niemand een interessant autobiografisch verhaal bij "Hond" van Hugo Matthysen :-)

02 december, 2008 02:33  
Anonymous Anoniem said...

en hoe gaat ge hem van uw erf verjagen?
met uw DOG

02 december, 2008 07:15  
Anonymous Anoniem said...

Ik sta vol bewondering voor wat je hier allemaal gepost hebt, Koen! Verdomd interessant, allemaal! Mijn dank is gigantisch!

Big Mama Thornton die in kennelijke staat op het podium staat - ik vraag me af, hoe reageer je daarop, als publiek? Mensen die applaudiseren met een zichtbaar vertwijfelde blik in de ogen, mooie beelden!

02 december, 2008 12:50  

Een reactie posten

<< Home