zondag, maart 16, 2008

Fout

In Ongehoorde Meningen werd gisteren het karakter van Yves Leterme besproken. Aanleiding was zijn uitval naar Tim Pauwels in Terzake.



Ik heb het verkeerd aangepakt. Ik heb Yves Desmet, Peter Vandermeersch en Luc Van der Kelen daarover aan het woord gelaten. Drie journalisten, dus collega's van Tim. Uit de commentaren van luisteraars blijkt dat dat een verkeerde indruk heeft gegeven. Het lijkt nu een conflict tussen een politicus en het gild der journalisten.


Was het maar zo'n simpel ruzietje. Maar het is meer dan dat: ook collega-politici noemen Leterme een moeilijke, getormenteerde man, iemand met een gebruiksaanwijzing. Het woord dat telkens terugkeert is rancuneus. Ook in zijn eigen partij.

De essentie van politiek is van mening verschillen, liefst op beschaafde wijze. Rancune staat dat in de weg. Dat geldt voor elke politicus, maar bij uitstek voor een premier. Die moet naar consensus streven, hij moet een ploegspeler zijn, hij moet kunnen incasseren. Vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren, dat is essentiëel in de Wetstraat 16. Ik wou horen of Leterme daar de ideale persoonlijkheidsstructuur voor heeft.

Maar dat is dus niet echt gelukt.

Labels: ,

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

beste koen weet je nog vn dat ,die discussies uitlokken
da viel ook niet in goede aarde
maar dat heb ik graag
aangevallen worden moet reactie uitlokken maar dan gezonde

18 maart, 2008 16:39  
Anonymous Anoniem said...

In de volgende uitzending een bespreking van het karakter van Tim Pauwels en Koen Fillet! Ik kijk ernaar uit!

18 maart, 2008 23:08  
Anonymous Anoniem said...

Aha, nù snap ik het, hoe de vork aan de steel zit. Ik ben op de blog van Franky Aelbrecht gevallen en daar staat alles uitgelegd. Hoe Leterme eerst dat boertige (zoek dat woord eens op in Van Dale!) filmpje gemaakt heeft dat voor iedereen, die ooit filmpjes gemaakt heeft, dermate lachwekkend is dat Tim Pauwels zich daarover vrolijk gemaakt heeft.

Dat laatste was niet tot bij mij geraakt. Jammer dat je het zelf niet linkt, Koen. Dit is heel duidelijk: http://frankyaelbrecht.blogspot.com/2008/03/wat-bezielt-yves-leterme-met-uithaal.html

Blijft Leterme voor mijn part hier toch zwaar in de fout gaan. Dat heel wat mensen die fout van Yves (die tot dit incicent op mijn sympathie kon rekenen) niet willen inzien, spreekt boekdelen.

23 maart, 2008 17:23  

Een reactie posten

<< Home