dinsdag, juli 31, 2007

Engels ontbijt: de waarheid


Let's go all the way antwoordde ik de mevrouw - Rita - van de Bed & Breakfast toen ze me vroeg of ik bij mijn Engels ontbijt worstjes wou en toast en tomaten en eieren - scrambled or poached - en spek en aardappelpannenkoeken. You brave man vond Rita.

Er was inderdaad moed en volharding nodig om mijn bordje leeg te eten. De Britten aan het tafeltje naast ons konden aan ons gezicht zien dat we moeite hadden. Er kwam een gesprek op gang. Waarin wij uiteraard onze continentale verbazing uitten dat zij alle dagen full English breakfast baas kunnen.

Ze moesten lachen. Only on vacation eten ze dat zogezegde typisch Britse ontbijt, vertelden ze, thuis zijn het gewoon cereals en brood. Waarop ik verbaasd naar Rita keek. So you didn't have sausages yourself this morning? Een breed lachende Of course not.

Thee om vier uur is wél waar.

Labels:

10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Met de Engelse wederhelft aan mijn zij die bevestigend knikt: ideaal wanneer je opstaat met een kater! Of gewoon om jezelf te verwennen op zondagmiddag (want wie staat er nu op zondag vòòr de middag op?!)

31 juli, 2007 22:08  
Anonymous Anoniem said...

We reizen om te leren hé.
En... alle ellende heb ik dus nog te goed? (zie verder - banden)

01 augustus, 2007 11:44  
Anonymous Anoniem said...

Net ook een weekje Engeland en vooral Schotland achter de rug. Grappig dat ze krekhetzelfde gerecht in Engeland "English Breakfast" en in Schotland "Scottish Breakfast" noemen.
Ikzelf stel een (zeer) uitgebreid ontbijt wel op prijs. All the Way dus, zelfs voorafgegaan door wat cereals en met toastjes toe. Toch was ik, eens terug in België blij met de zoete boterkoeken en croissants al of niet met kaas en echte koffie (wat ze je soms als koffie durven voorzetten in sommige B&B's!).

01 augustus, 2007 13:16  
Anonymous Anoniem said...

funny......
vorig jaar 5 dagen gelogeerd in Edinburgh bij schotten, die 14 dagen in Lichtervelde hadden gelogeerd (huisruil met vrienden)
--- geen uitgebreide breakfast hoor.....
maar als ik op reis was door Schotland (& Ierland & Engeland)
every day an English, Irish, Scottisch breakfast

alsof je degelijk kunt werken met zo'n opgepoefte maag ;
alsof je 's morgens zo veel tijd hebt voor een het maken van een uitgebreid ontbijt.....

maar goed,
is daar nu net niet het reizen voor
.....
greetings

01 augustus, 2007 14:15  
Blogger Unknown said...

Zalig zo een ontbijt!

06 augustus, 2007 13:29  
Anonymous Anoniem said...

Heer Fillet,
Ik zit op dit eigenste ogenblik op het wondermooie eiland Kreta en het zal U verbazen te vernemen dat wij hier in het hotel bij het ontbijt kunnen kiezen tussen verschillende dingen waaronder ook 'spek met eieren'. Het toeval wil dat ik spek en eieren ook graag lust, dus eet ik het elke morgen.
Lekker...
Ik zwaai naar U, maar U kunt mij van zoverre waarschijnlijk niet zien.

08 augustus, 2007 22:19  
Anonymous Anoniem said...

Ook op het Afrikaans continent dergelijk ontbijt indertijd. Ik was er dankbaar voor: het was voor mij ontbijt, middag en een stuk avondeten samen. Een beetje 'bunkeren' voor de rest van een dag in volledige afzondering ver van alles (lees : daginbeslagnemende solotochten naar overal en nergens).

09 augustus, 2007 08:32  
Anonymous Anoniem said...

Dan is dat ontbijt niet zo goed voor de loop carrière zo te zien. Dat spek en bonen in de kuiten en dan gaan lopen. :-)

13 augustus, 2007 10:41  
Blogger koen fillet said...

@Drs. J.A. Happolati. U zwoei richting Vlaanderen, maar ik vertoefde mediterraan, Kreta binnen oogbereik. Is dat eigeel op uw kin?

15 augustus, 2007 21:17  
Anonymous Anoniem said...

Allee Koen, waar blijven de reisverhalen: als je na een paar dagen Engeland 4 posts hebt....
Hebt ge bijvoorbeeld een fiets in een mediterrane trein kunnen steken?

16 augustus, 2007 17:14  

Een reactie posten

<< Home