zondag, oktober 29, 2006

Pompoensoep

Ik ga met een kwetsuur naar New York, zoveel is zeker. Het plan was pompoensoep maken. Het mes was scherp en de pompoen weerbarstig. Stuk van mijn vinger. Te klein om er weer aan te naaien, zeiden ze op spoedgevallen. En dat het lang zou duren.

Het deed geen pijn, al zag de plas bloed en de homp vlees er indrukwekkend uit. Pas na een uurtje begon ik iets te merken. We hebben ons in Jongens en Wetenschap ooit afgevraagd of onthoofden pijn doet. We zijn daar toen niet uitgeraakt. Hadden Sven en ik toen dit pompoenexperiment uitgevoerd, dan hadden we het geweten: nee, onthoofden zal ook wel geen pijn doen. Of pas na een uurtje.

De dokter wou nog weten of ik mijn gewone werkzaamheden kon verderzetten. Ik dacht van wel. Ik heb hem niet verteld dat bij mijn werkzaamheden volgende week in NY elk gewichtsverlies pure winst is.

Labels: , ,

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

:)

Ik denk dat dat gewichtsverlies alleen van tel zal zijn als je dat gigantisch verband aflaat, trouwens.

Pompoenen zijn gevaarlijke beesten, zo blijkt maar weer.

29 oktober, 2006 18:23  
Anonymous Anoniem said...

Sorry Koen, maar een afgesneden vinger kan NIET gelden als excuus om je deelname aan de NYM af te zeggen. Op naar New York dus !
Loop ze,
Bart

29 oktober, 2006 18:58  
Blogger Geert Gitaar said...

Goed gezien, Koen. Pompoensoep met vingertopjes is minstens even koolhydraatrijk als met balletjes! Perfecte voorbereiding! Wel wat drastisch!

29 oktober, 2006 21:45  
Anonymous Anoniem said...

Kan je je vuist nu nog wel ballen? Kan nodig zijn tijdens de marathon?

30 oktober, 2006 08:43  
Blogger Bert said...

Gelukkig heb je 'enkel' je wijsvingers nodig aan de douane in de States (en geldige identiteitspapieren).

30 oktober, 2006 21:31  

Een reactie posten

<< Home