woensdag, september 13, 2006

Blaffen maar niet bijten


Drie Belgische toprenners hebben een dopingkuur ondergaan. Iedereen kent de namen, maar niemand spreekt, zegt Jean-Marie Dedecker. Het wielermilieu loopt vol hypocrieten, vindt hij.

Dat hij dan zelf maar eens namen noemt, dachten wij bij Wilde Geruchten. Maar toen we hem belden, hield hij de lippen stijf op elkaar. Blaffen zonder bijten. Ik deed nog één poging: Komaan, Jean Marie, ik ken maar drie Belgische toprenners: Tom Boonen, Tom Boonen en Tom Boonen. Het pakte geen verf.

Tom Boonen zat toevallig te luisteren en verslikte zich in zijn koffie. Dedecker heeft een proces aan zijn been. Niet wegens hypocrisie, maar wegens laster.

Twee dingen: een senator voor de rechter slepen is niet simpel. En eigenlijk heeft JMD niks over Tom Boonen gezegd. Ik heb die naam genoemd, niet hij. Hij heeft alleen maar gelachen. Niets bevestigd, niets ontkend. Ik denk dat dit een typisch voorbeeld is van scheet in fles.

De foto heb ik bij het Nieuwsblad gepikt. Ik hoop dat ze het me niet kwalijk nemen, in ruil voor een linkje?

Labels: , ,

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Al een geluk dat gij dan het proces niet aan uw been hebt. Uw benen hebben het al genoeg te verduren denk ik zo...

13 september, 2006 14:04  
Blogger Unknown said...

bij 't nieuwsblad gaan ze nog een stapje verder...
Volgens Dedecker hadden de bewuste renners Landis bekritiseerd. Komen volgens Het Nieuwsblad in aanmerking: Boonen, Gilbert, Wauters, Nuyens, Steegmans en Verbrugghe.
Heel gevaarlijke zoektocht lijkt me

13 september, 2006 17:12  
Anonymous Anoniem said...

Heet van de naald:
Als ik Jean-Marie Dedecker vanavond in Ter Zake mag geloven, is de achternaam van Koen, "Follet".

13 september, 2006 20:24  
Anonymous Anoniem said...

JMD is wellicht inderdaad wat mediageil. Toch versta ik absoluut de negatieve reacties niet. Is niet iedereen, zowel de sporter als de "sup"porter, erbij gebaat wanneer het spel eerlijk wordt gespeeld. We hebben nu een keer een politieker die zijn nek durft uit te steken en wantoestanden (niet alleen in de politiek) durft aan te klagen en dan is er weer maar eens kritiek. Mediageil of niet, Dedecker is niet achterlijk, wanneer hij dergelijke verklaringen aflegt zal hij heus wel weten hoever hij kan gaan. Iedereen wil hem een proces aandoen voor eerroof(hoe kan je iemands eer roven als je geen namen hebt genoemd?) maar ter zelfder tijd wil wél iedereen o zo graag van hem de namen te weten komen ...
Binnen een paar maanden weten we de uitslag want dat dit een staart krijgt is wel zeker.

14 september, 2006 03:59  
Anonymous Anoniem said...

Scheten laten:Kristien kan toch door niemand geklopt worden.

14 september, 2006 15:18  
Blogger kris said...

toen ik dat interview met De Decker hoorde dacht, ja lap, morgen staat Koentje weeral eens op de voorpagina's!

14 september, 2006 23:24  

Een reactie posten

<< Home